formatii de nunta

Posted by on / 0 Comments

Alegerea unei formatii de nunta este una dintre cele mai importante decizii pe care mirii vor trebui sa le ia. Astfel, alegerea formatiei pentru nunta ajunge in prim plan. Pentru a lua decizia corecta trebuie sa urmati cativa pasi simpli.

Solicitati servicii excelente.

Indiferent de marimea bugetului, calitatea interpretarii e cea mai importanta. Acum nu e momentul sa faceti compromisuri si rabat la calitate, pentru ca formatia este cea mai importanta invetitie la o nunta, asa ca nu va multumiti cu putin care va poate ruina cea mai deosebita seara din viata dumneavoastra. Am intalnit numeroase persoane care cautau doar cel mai mic pret…dar tineti minte ca veti primi la fel de putin pe cat ati platit.
Trebuie sa fiti vigilenti si sa intrebati ce contine acel pret… pentru ca veti afla pe parcurs de costuri suplimentare….

Afla tot ce include oferta unei formatii de nunta!

Trupa angajata va asigura un echipament audio si un sistem de iluminare calitativ si in intregime? Vor interpreta live tot parcursul serii si pentru toate genurile muzicale? Va fi prezent in sala un inginer de sunet care sa verifice calitatea muzicii? Va fi necesar sa angazati si un DJ pentru pauze? Pana la deschiderea dumneavoastra va trebui sa mai platiti pentru cafe concert? Va trebui sa aduceti suplimentar si un solist de muzica usoara/folclor deoarece ei nu canta si aceste genuri? Vor avea cu totii o vestimentatie eleganta si placuta? Ce garantii ofera pentru faptul ca i-ati contractat si ca vor fi ei cei care vor fi prezenti la nunta dumneavoastra si nu vor trimite o alte formatii de nunta in loc?
Trebuie sa tineti cont de toate aceste lucruri deoarece va puteti depasi cu mult bugetul daca cautati formatii de nunta cu un pret mic, dar pentru care trebuie sa platiti foarte mult extra.

Nu va temeti sa cereti amanunte.

Un furnizor serios ar trebui sa fie disponibil sa va raspunda la orice intrebare, indiferent cat de neinsemnata ar parea la prima vedere. E vital sa nu ramaneti cu ceva nelamurit. Cei dintr-o formatie de nunta au foarte multa experienta si ar trebui sa va informeze despre toate problemele ce pot aparea la un eveniment, dumeavoastra organizati doar un eveniment ..ei organizeaza 40 de evenimente pe an si trebuie sa impartaseasca din experienta lor pentru a fi siguri de reusita evenimentului. Prin urmare o buna comunicare va duce si la un eveniment 100% reusit

Nu lasati totul pe ultima clipa.

Cele mai populare formatii de nunta sunt angajate cu cel putin un an inainte. Trebuie sa tineti cont ca pentru a fi siguri ca veti avea o nunta precum va doriti trebuie sa contractati atat restaurantul cat si formatia pentru nunta simultan….Ce inseamna asta?
De cele mai multe ori mirii se grabesc sa mearga la restaurant…gaseasc o data libera si o rezerva. Apoi incep sa caute formatii de nunta si afla ca cei mai multi sunt ocupati si devin disperati ajungand sa isi ia o formatie de nunta nu tocmai calitativa.. De aceea eu va recomand sa mergeti la restaurant sa cereti datele libere si in paralel sa va cautati o formatie de nunta care sa va placa si sa sincronizati datele libere de la restaurant cu datele lor libere…asftel veti fi siguri ca veti primi si un restaurant bun dar si formatia de nunta pe care v-o doriti.
Organizati totul din timp si astfel va veti asigura ca nu veti pierde formatia pe a carei muzica visati sa va casatoriti.

Atentie la membrii formatiei!

Multe formatii de nunta aleg sa isi mareasca numarul de membrii pentru a putea sa-si mareasca preturile, dar vedeti ca de cele mai multe ori sunt adusi oameni de “umplutura” si va veti trezi ca defapt doar 4-5 din 10 membrii canta efectiv si restul sunt doar de imagine…
O alta situatie ar fi cea in care veti observa ca pentru un anumit gen muzical (fie cover’uri sau folclor) sunt foarte multi pe scena si cand schimba repertoriul raman doar 2 membrii pe scena incercand sa acopere restul genurilor muzicale…astfel nu veti obtine 100% calitatea pe care o doriti pe tot parcursul serii.
Trebuie sa fiti atenti si la studiile pe care le au cei din formatia aleasa pentru nunta dumneavoastra, deoarece doar cei care poseda cunostinte muzicale pot face diferenta intre diferite genuri din repertoriul pentru o nunta, si altfel va puteti alege cu o formatie de nunta ce canta doar cover’uri sau muzica populara dupa “ureche”.

Cum sa ii multumesti pe toti?

O situatie in care toti invitatii sau majoritatea lor prefera un anumit gen muzical este doar teoretica. Nuntasii sunt de diferite varste, cu diverse preferinte: unora le place clasicul, altora jazzul, altora muzica populara etc.
In primul rand verificati lista invitatilor. Vedeti cati sunt mai in varsta, cati mai tineri si observati care sunt majoritari. Anticipati ce muzica asculta invitatii, doar ii cunoasteti, si faceti o lista cu cateva genuri muzicale comune. Cu toate ca nunta este a voastra, totusi nu puteti alege o formatie de nunta care sa va placa exclusiv voua, mai ales daca aveti gusturi muzicale care nu sunt chiar comune cu cele ale invitatilor (de exemplu rock). Da, nunta este a voastra, dar si invitatiile tot voi le-ati trimis. Frumos este sa le respectati si lor gusturile, altfel si nunta poate fi distrusa …dearece atmosfera o fac oamenii invitati. Chiar daca, spre exemplu, nu suportati deloc genul popular, puteti face totusi o exceptie pentru cateva melodii, o hora fiind in cele mai multe cazuri foarte apreciata, mai ales cand nu aveti numai invitati tineri.
Diversitatea este cheia succesului pentru aceasta problema. Gasiti formatii de nunta care sa ofere atat café concert pentru inceput cat si o trupa de cover’uri pentru cei tineri si un taraf autentic pentru parinti si ceilalti invitati.

Speram ca va fost de folos acest articol. Cu drag, RD Orchestra!

Mult succes in alegerea unei Formatii de nunta!

Cum alegem o formatie de nunta?
Rate this post