dragobete rd

Posted by on / 0 Comments

Urmeaza ziua de 24 februarie, zi in care noi, romanii, sarbatorim Dragobetele. Grabiti-va deoarece marea sarbatoare a dragostei dureaza doar o zi si trebuie sa faceti cateava lucruri ca sa va mearga bine in dragoste tot anul. Uitati ca v-ati celebrat iubirea si de Sfantul Valentin, adversarul modern si poleit cu traditii ale altor popoare, si marturisiti-va iubirea romaneste, ca si cand ati face-o pentru prima oara.
Conform credintei si traditiei populare romanesti, Dragobete este fiul Dochiei si primul vestitor al primaverii si in ziua de 24 februarie, omul sarbatoreste odata cu natura revenirea ei la viata. In aceasta zi speciala primavara revine si omul nu poate decat sa vibreze odata cu natura si sa se bucure de splendoarea ei. Si cum face cel mai bine acest lucru? Spunandu-si si aratandu-si iubirea fata de cei dragi…si astfel toti ce se intalnesc in aceasta zi si poarta in suflet sentimentul curat al iubirii vor fi protejati.

De Dragobete nu trebuie sa fiti singuri… sarbatoriti aceasta zi a dragostei alaturi de persoana iubita si oferitii o sarutare.

Se spune ca …


– Dragobetele, sub infatisarea unui tanar aratos, pandea prin paduri pentru a pedepsi fetele care indrazneau sa munceasca de ziua lui, asadar nu se lucreaza, nu se coase, nu se sacrifica animale sau pasari pentru a nu se abate asupra voastra ghinionul in dragoste.

– Daca primesti flori de Dragobete inseamna ca o sa fii iubita cu patima pe parcursul intregului an,in schimb daca primesti o floare in ghiveci, se spune ca dragostea celui care ti-a daruit-o va prinde radacini trainice, la fel ca planta.

– Trebuie neaparat sa te intalnesti si sa saruti cu ocazia sarbatorii Dragobetelor persona iubita daca doresti sa pastrezi dragostea acesteia nestirbita pentru intreg anul.

– Se crede ca cei care nu se distreaza in aceasta zi sau cei care nu se intalnesc cu o persona de gen opus se vor simti singuri pe tot parcursul anului.

– Aveti grija stimati domni si nu lasati sa fie nici o lacrima pe obrazul doamnelor deoarece se spune ca persoanele care plang in aceasta zi vor avea si alte suparari in timpul anului.

– Se mai spune ca toti ce vor participa la sarbatoarea de Dragobete vor fi feriti de boli tot anul.

– In ziua de Dragobete trebuie sa fie mare curatenie in casa, pentru a o pregati de rodnicia noului an agricol.

Asadar intalniti-va cu persoanale dragi, nu lacrimati, distrati-va, nu lucrati dar aveti grija sa va fie curata casa si mai ales oferiti o sarutare persoanei iubite pentru a fi siguri ca veti avea un an plin de iubire.

Ce nu trebuie sa faci de Dragobete?
Rate this post